Jessica Span tar över som vd för Volvo Cars i Sverige: ”Spännande”

Jessica Span tar över som ny vd för Volvo Car Sverige när tidigare vd:n Jon Wakefield flyttar.
Hon kommer från ett jobb som vd för BraBil/VolvoBil. 
– Det är särskilt spännande att leda företaget i en tid då vi skapar en helt ny kundupplevelse tillsammans med våra partners i återförsäljarledet, äger Jessica Span.

Volvo Cars Plug-In Hybrid line-up

Britten Jon Wakefield blev kortvarig som vd för Volvo Cars i Sverige och mötte en del missnöje hos från vissa återförsäljare. Nu får han nytt jobb ute i Europa och ska ansvara för marknaderna Spanien, Italien, Frankrike, Belgien, Portugal, Irland, Schweiz, Danmark, Polen, Finland och Österrike.

Nu efterträds hon av en riktig bilhandlarveteran. Trots att hon bara är 49 år har Jessica Span har arbetat på Volvo Cars sedan 2005, och innan det hade hon en karriär inom Saab och General Motors. Efter drygt ett år som vd för BraBil (Volvo Bil) är hon tillbaka på Volvo på Hisingen.
– Jag ser fram emot att fortsätta Volvo Car Sveriges kundcentrerade transformation med fokus på elektrifiering, nya ägarskapsmodeller och onlineförsäljning. Det är särskilt spännande att leda företaget i en tid då vi skapar en helt ny kundupplevelse tillsammans med våra partners i återförsäljarledet, äger Jessica Span.

 Jessica Span har en gedigen erfarenhet från och kunskap om Volvo Cars svenska affär. Hon började sin resa på Volvo Cars 2005, och har sedan dess bland annat varit ansvarig för den svenska företagsförsäljningen och sedan som försäljningsdirektör och medlem av Volvo Car Sveriges ledningsgrupp. 

Under hennes tid som försäljningsdirektör slogs svenskt försäljningsrekord tre år i rad. Och hon har även slagit vinstrekord hos BraBil, trots coronapandemin. 

– Jessica har visat att hon är en skicklig och inspirerande ledare. Med hennes erfarenhet, kunskap och starka relation till våra återförsäljarpartners är jag säker på att hon kommer att verkställa och bygga på den strategi som Jon Wakefield har lagt grunden för, säger Björn Annwall, ansvarig för EMEA på Volvo Cars.

Gamla skidstjärnan och guldmedaljören från VM 2005, Emelie Öhrstig, som är nuvarande Chief Commercial Officer på Volvo Bil, kommer att gå in som tillförordnad vd för Volvo Bil.

Köp din volvo cars online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *