Jeep Avenger – ny tuff liten elektrisk SUV kommer 2023

Jeep går på elektrisk offensiv och visar upp nya mini-SUV:en Avenger. Elbilen är mer tänkt för stad än terräng. Räckvidden är 40 mil.

Jeep har varit sena med att haka på elektrifieringståget, men märket blir först ut med en elektrisk mini-SUV. Nya Avenger ska bli en storsäljare i Europa och en nyckel i Jeeps strategi att bli 100 procent elektriska till 2030. 

Bilen byggs i Tychy i Polen, samma fabrik kommer bygga motsvarande bilar från Alfa Romeo och Fiat. Jeep Avenger får ett tufft terrängstuk och finns både i två- och fyrhjulsdriven version. Den framhjulsdrivna versionen får 95 hästkrafter. All information om bilen kommer släppas ner den visas i Paris 17 oktober. Då blir bilen möjlig att beställa.

– Den helt nya Avenger kommer att erbjuda för den europeiska marknaden. Denna moderna, roliga och känslomässiga SUV kommer att tilltala en växande uppsättning kunder som letar efter för ett kapabelt, kompakt, modernt och helelektriskt Jeep-märkesalternativ till de nuvarande spelarna, säger Antonella Bruno, chef för Jeep Europe på Stellantis.

https://youtu.be/bQNxyMYXHmY

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester