Kändisen hittade Mercedes för 20 milj i container

Världsberömda programledaren Jay Leno har gjort flera otroliga bilfynd. Nu avslöjar Leno att han hittade sin Mercedes 300 SL Måsvinge, värd 20 miljoner, i en container i öknen.
– Om du hade köpt denna bil 1959 eller 1961 hade den sett exakt ut såhär och kostat kanske 16 000 kronor, säger Jay Leno. 

Jay Leno behöver knappast någon större introduktion. Han ledde sin världskända talkshow The Tonight Show först från 1992 till 2009 och sedan återupptog han rollen som programledare för programmet 2010 till 2014. Programledaren har ett enormt intresse för bilar och motorcyklar och har sedan några år tillbaka även en youtubekanal Jay Leno´s Garage där han varje vecka laddar upp olika motorklipp som lockar miljontals visningar. 

Totalt äger Leno 286 bilar och motorcyklar. Bilarna har ofta speciella historier som han älskar att dela med sig av. Enligt Jay Leno själv hittar han de flesta bilarna genom att olika ägare hör av sig till honom och vill att deras bilar ska få ett nytt hem. Några av bilarna är fantastiska ladufynd.
– Jag brukar sätta upp bilder på alla tidigare ägare så ofta kommer barnbarn och tittar på deras farföräldrars bilar, säger Jay Leno. 

I sitt garage har han bland annat en röd Mercedes-Benz 300SL Gullwing från 1955. Exemplaret hittades övergivet i en container i en öken utan motor. Efter att Leno köpte bilen testade han den och lyckades då få den att fungera igen och den raka sexan med bränsleinsprutning levererar 215 hästkrafter.
– Den har varit racerbil åtminstone sedan 1969. Motorn låg vid sidan om men hade renoverats i Tyskland. Jag tror den är mest värdefull som den är. Du kan måla den, men alla kanske inte gillar den nya färgen, säger Jay Leno.

I garaget har han även en bil som han själv benämner som “det ultimata ladufyndet”. Bilen Jay Leno visar upp är en Jaguar E-Type från 1963. Ägaren till fyndet köpte bilen som helt ny och körde den fram till 1967 då han parkerade den för gott. Tragiskt nog blev mannen alkoholist fram till sin död 2020, berättar Leno.
– När bilen hittades låg den under flera hundra kg skräp, säger Jay Leno. 

Släkt från den avlidna ägaren sökte sedan upp Leno som bodde några kvarter bort. De sa då att deras morbror ägde en äldre engelsk bil som de inte visste vad den var för modell eller märke. Den gamle programledaren blev genast intresserad och åkte för att kolla vad det var för mystisk bil. Ett beslut han inte skulle ångra. 

Jaguar E-Type:en Leno fick se hade endast kört 2 800 mil och var helt i orignalskick. Under allt damm och bråte var bilen mer ller mindre nyskick. Bilen var dessutom fullt körduglig. 
– Allt material i bilen är fullt original, verkligen allting är original, säger Jay Leno. 

Med sin enorma samling är det svårt att få med alla bilar. Men andra modeller som också står i Jay Lenos otroliga garage är världens dyraste Duensenberg, Cunnigham C3 från 1953 och en Daimler SP250.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester