Ingenlath: Nya Polestar 7 ska byggas i Europa

Nya Polestar 7 blir märkets första modell som tillverkas i Europa. Men inte förrän 2028 är det dags. 
– För oss är det viktigt att komma till Europa någon gång i tiden. Och det kan vara ungefär när vi börjar tillverka Polestar 7, säger vd Thomas Ingenlath till Automotive News Europe.

Hittills tillverkar Polestar sin bilmodell Polestar 2 vid Volvos fabrik i Luqiao i Kina. Den kommande lyx-SUV:en Polestar 3 ska tillverkas i Volvos fabrik i Charleston i South Carolina, USA med start i slutet av 2023. Men den som vill köpa en europeisktillverkad Polestar kommer att få vänta. 

Polestar har länge talat om att de ska starta tillverkning i Europa, men nu preciserar vd Thomas Ingenlath att det kommer att ta minst fem år innan den kommande modellen Polestar 7 kommer att tillverkas i Europa. Om det blir i Göteborg, Gent i Belgien eller i Volvos nya fabrik i Slovakien är inte bestämt.
– Det är upp till Volvo att se var de kommer att placera i bilarna på plattformen och var de skulle byggas, säger han. 

Polestar 6 ska byggas i en ny fabrik i Chongqing, Kina.

Efter Polestar 3 ska Polestar 4 lanseras. Det är en coupé-SUV i samma storlek som Porsche Macan. Polestar äger ännu inga egna fabriker och den modellen ska produceras i en Geely-fabrik i Hangzhou Bay, Kina.

Tesla Model S-utmanaren Polestar 5 och sportbilen Polestar 6 kommer att byggas i en ny Polestar-fabrik i Chongqing, Kina som ska öppnas under 2024. Vad Polestar 7 blir för modell kan vi bara drömma om, Thomas Ingenlath lämnar ännu inga ledtrådar.