Ikoniska muskelbilen pånyttfödd – en dröm i kolfiber med 980 hk

Kombinationen av kolfiberkarosser och klassiska vintagebilar är något alldeles speciellt. 
Nu visar SpeedKore upp en Dodge Charger Evolution som väcker mångas habegär. 
Under huven sitter en 6,2-liters Hemi-V8 på 980 hk. 

Amerikanska SpeedKore har specialiserat sig på att bygga om klassiska bilar med karosser helt i kolfiber, och resultatet blir ofta spektakulärt. 

Deras senaste skapelse är inget undantag. Det handlar om en restomod av en Dodge Charger från 1970. Modellen som har en ganska tuff och elak uppsyn från början har fått en ännu råare uppsyn tack vare 100 % kolfiber och en kraftigt sänkt look med moderna attribut. 

Allra mest känd är kanske Dodge Charger för att bilen används av skurkarna i den legendariska biljakten i filmen ”Bullitt”. 

Redan från standard handlar Charger R/T om en potent muskelbil. När det begav sig hade modellen en 7,2-liters V8 på 375 hk vid 4600 varv. I den ombyggda bilen är den utbytt mot en modern Hemi-V8 från Dodge. 6,2-liters-V8:an ger 980 hk på bakhjulen och växlas via en manuell Tremac-låda. 

Charger Evolution har också fått rejält mycket större hjul än när det begav sig på 60-talet. Det handlarom 19-tummare fram och 20-tummare ba som är skodda med Michelin Pilot Sport 2. 

Men det kostar en rejäl slant att bli ägare till en Dodge Charger Evolution. 3,6 miljoner kronor vill SpeedKore ha för skapelsen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *