Ikoniska JDM-bilar glömdes kvar på övergiven racerbana

Långa rader med värdefulla japanska sportbilar står lämnade vind för våg på en övergiven racerbana utanför Aomori, Japan.
Bland de övergivna bilarna finns legendariska JDM-bilar som använts för drifting.
– Det liknar en kyrkogård med alla gamla kvarlämnade missiler, säger Youtubern Sammit.

Youtubekanalen Sammit begav sig till Motorland South Point, Aomori, Japan där de gjorde ett ganska otroligt fynd. Ett stort antal värdefulla japanska sportbilar har lämnats att förfalla på racerbanan. Eftertraktade japanska sportbilar från Nissan, Lexus och Mitsubishi i långa rader har lämnats att förfalla. Det handlar om så kallade JDM-bilar som bara sålts i Japan (Japan Domestic Market).
– När jag först kom hit var det inte så många bilar, men det har växt och blivit fler. Det gör ont i min själ att se sånt här. Allt är täckt av mögel.

Runt racerbanan verkar det stå 100-tals bilar som skulle kunna vara värda miljoner om de inte tillåtits att förfalla. Varför de lämnats kvar är oklart, men det kan handla om att de använts av amerikaner som slutade åka till Japan.

– Det är så många bilar här, många kan ha övergivits av amerikaner som brukade komma hit och köra drifting. De bara lämnade sina bilar övergivna. De lagras så länge de fortfarande betalar, säger Youtubern.

I en byggnad finns delar och verktyg som använts för att bygga om sportbilarna till drifting kvarlämnade. En dag stängdes dörren och de som brukade hänga på racerbanan gick hem.
– Det här är galet coolt. Det är ett gammalt lager eller något. Det här är verkstaden dessa killar använde för att bygga sina bilar för banan.

Många av bilarna är i svårt förfall.

Förhoppningsvis kan vissa av bilarna som inte är i alltför dåligt skick användas igen och komma till någon som vill renovera dem.
– Många coola bilar som har övergivits och lämnats här av sina ägare, men jag är säker på att vissa någon gång kommer till ny användning.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester