Ikonisk Lamborghini från ”Wolf of Wall Street” hittad

En Lamborghini Countach i filmen förstördes fullständigt i en episk scen med Leonardo DiCaprio. Men nu har en okänd bevarad Lamborghini Countach som användes i ”Wolf of Wall Street” återfunnits. 
– Vi vill sälja bilen som ett konstverk, säger John Temerian på Curated.

”The Wolf of Wall Street” av Martin Scorsese har blivit något av en kultfilm under det senaste decenniet. En av de mest berömda scenerna är när Leonardo DiCaprio i rollen som Jordan Belfort tar sin vita Lamborghini Countach för att åka i väg och ringa ett telefonsamtal från golfbanan. 

Martin Scorsese vägrade att använda en replikabil, utan en äkta Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition köptes in och användes i filmen. DiCaprios stupfulla och stenhöga rollfigur Jordan Belfort kraschar den sällsynta Lamborghinin värd 8 miljoner kronor i allt som är tänkbart, hjulen förstörs, karossen karossen krossas och popup-lamporna blir vindögda. Han minns ingenting, men grips av polisen. Efter filmen såldes bilen i delar.

I en episk scen i Wolf of Wall Street totalförstörs en Lamborghini Countach. Bild: youtube/Paramount pictures
Men det visar sig att det fanns en bil till som nu spårats upp och återfunnits.

Nu visar det sig att det användes två Lamborghini Countach i filmen. Den andra bilen var lånad från en ägare. Denna bil förstördes inte i filmen, utan bevarades i perfekt skick. Nu har bilen spårats upp av specialbilhandlaren Curated i Miami, vars idé är att sälja klassiska bilar i nyskick. 

– Det var en annan bil som användes vid inspelningen som är förlorad som var helt förstörd och det var chockerande för Lamborghini-communityt att de skulle förstöra en riktig bil. De var tvungna att använda den för att förstöra den för att göra filmen så autentisk som möjligt. Den här kvarvarande bilen var hjältebilen och sedan tog filmen fart och den har blivit större än sig själv, berättar Temerian.

Bilen har spårats upp av Curated som berättar om Lamborghinin i en ny youtubefilm.

 Bilen anses så speciell att den ska säljas som konst, snarare än som en bil. 
– Vi avser att sälja den här bilen som konst, vi vill arbeta med ett av auktionsföretagen, som ni vet är RM Sotheby’s väldigt framgångsrika med Formel 1-bilarna, jag tror det är plattformen för att sälja den här bilen, säger Temerian.

Fakta Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition 

Den unika jubileumsversionen lanserades 1989 och var omarbetad av ingen mindre än Horacio Pagani. Bilen fick kevlarpaneler, nya stötfångare och nya luftintag. Det är en av de snabbaste versionerna av Countach med en V12-motor på 5,2 liter som lämnar 450 hästkrafter. Totalt tillverkades 657 exemplar av jubileumsmodellen.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester