Ikonisk Jaguar var hönshus – hittades inmurad

Jaguaren användes som hönshus. Sedan murades den in bakom en vägg. Nu har den återfunnits efter att väggen rivits med bulldozer och kan gå för ett jättebelopp på auktion. 

Bonden köpte en Jaguari XK150 Drophead Coupé som renonveringsobjekt för 30 år sedan, men bilen kom istället att användas som hönshus. Bilen var så risig att det inte gick att flytta den och bonden bestämde sig för att mura in den bakom en vägg för att dölja den anskrämliga bilen. 

Där glömdes den bort i ett kvarts sekel, fram tills helt nyligen. Då fick en bilentusiast höra om bilen och erbjöd sig att köpa den. Vad han inte visste var att han blev tvungen att riva en vägg först. Med hjälp av en bulldozer revs väggen ner och Jaguaren kom ut i dagern igen. Trots det miserabla skicket är det en sällsynt bil i orört sick med matchning numbers. Endast 2 672 Jaguar XK150 Drophead Coupéer har tillverkats. 

– Vår säljare är en bilfantast och hörde det om denna Jaguar. Men då hade han ingen aning om att den hade legat gömd bakom en vägg i en lada i 25 år. Den tidigare ägaren hade skjutit upp den i slutet av en jordbruksladugård. Kycklingar hade rastat i den innan ägaren bestämde sig för att mura in den, säger Jonathan Humbert, auktionsförrättare på Humbert & Ellis Auctioneers som säljer bilen. 

– När vår försäljare dök upp var han tvungen att fråga var den var och de var tvungna att ta ner väggen med bulldozer för att komma till den. Han köpte den där och då. Vi har haft stort intresse för den eftersom den är mogen för restaurering, forsätter Jonathan Humbert.

En Jaguar XK150 Drophead Coupé i perfekt skick kan vara värd 1,5 miljoner. Trots att bilen använts som hönshus och är i miserabelt skick uppskattas värdet till över 500 000 kronor. Bilen säljs under måndagen av Humbert & Ellis Auctioneers i Daventry, Northants.

Köparen får räkna med att lägga ut stora pengar på renovering. Bilens kaross är rostig och förfallen och kommer att behöva en helrenovering. Interiören är smutsig och anfrätt efter att Jaguaren använts som hönshus. Motorn kommer behöva helrenovering efter decennier av stillestånd. Men när Jaguar XK 150 Drophead Coupé är renoverad kan ägaren se fram emot en fantastisk bil med 3,4-liters rak sexa och en toppfart på 240 km/h.  

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester