Idag stänger Volvo Museum för alltid

Idag klockan 17 stängs Volvo Museum i Göteborg för alltid. Sedan ställs Volvos klassiker i ett lager – hälften så många bilar får plats i nya World of Volvo. 
– Det är jättemånga som vill komma innan stängningen, vi har extra öppet den 20 december, säger kommunikationschefen Ulrika Sandfjord.

Volvomuseet i Arendals hamn i Göteborg har varit öppet i 28 år, men idag är det slut. Den 20 december klockan 17.00 bommar museet igen för alltid. Här kan du se Volvos mest berömda bilmodeller från 1927 och ända fram till idag. Just nu finns det dessutom utställningar om uttryckningsfordon och Volvos häftigaste prestandamodeller. 

Inför stängningen är det många som tar sista chansen att göra ett besök. Snart ställs bilarna i ett lager i väntan på att nya World of Volvo ska öppna i april nästa år. Även om World of Volvo blir stort och glänsande elegant kommer inte lika många klassiker att kunna ställas ut. 
– Runt hälften av alla fordon kommer att följa med till World of Volvo, säger Ulrika Sandfjord. 

Men Volvo kommer inte sälja ut eller skrota bilarna som inte får plats. Istället ställs de in i ett nybyggt lager på Hisingen. Och Carup kan avslöja att det kan finnas en chans att få spana in unika bilar ur Volvos stora samling i framtiden. 
– Vi gör oss inte av med en enda pinal. Vi planerar att ha ”behind the scenes”-visningar av lagret, det blir en tuffare typ av museum, men det kommer inte öppna ännu på ett tag, säger Ulrika Sandfjord. 

World of Volvo byggs nu klart bredvid Liseberg och kommer att innehålla mer än ett bilmuseum. Det är ett upplevelsecenter som är ett samarbete mellan Volvo Cars och Volvo Group. Byggnaden har en yta på hela 22 000 kvadratmeter och Volvo-företagen hoppas att det ska bli en av Göteborgs främsta mötesplatser. 

World of Volvo öppnas i april nästa år, men bara hälften så många klassiska bilar ställs ut.

Här kommer det att hållas både rockkonserter och ställas ut nya och gamla bilar och lastbilar. Det kommer att finnas restauranger, konferensmöjligheter och mycket annat.
– World of Volvo utgör en unik möjlighet för besökare att uppleva varumärket Volvo på ett nytt och oförglömligt sätt. Vi ser fram emot att välkomna en publik från hela världen till denna nya destination, säger Magnus Wrahme, vd för World of Volvo.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester