Hund åkte fast för fortkörning i fartkamera

Fy hundan vilken fartsyndare – den här hunden togs för fortkörning av en fartkamera. Bilägaren hävdade att hunden plötsligt hoppat upp i hans knä. Men polisen ger honom skäll i alla fall. Inga rörelser syns på bilden och det blev dryga böter.

Polisen i Tyskland visade nyligen upp sina mest udda fartsyndare från fartkamerorna. Men frågan är om inte detta slår allt. Polisen i Slovakien trodde knappt sina ögon när de fick bilderna från fartkameran. Bakom ratten på Skodan sitter lydigt en brun hund som kör 11 km/h över hastighetsgränsen. Polismyndigheten intygar att bilden är helt äkta och inte har redigerats.

Polisen kontaktade den registrerade ägaren till bilen, som dock inte var hunden. Ägaren till Skodan hävdade att hunden plötsligt hoppat upp i hans knä, skriver polisen i ett inlägg på Facebook. Polisen uppger dock att de inte kunnat se några sådana rörelser i bilen när bilden togs. 

Istället ålägger de föraren för böter, både för att ha haft hunden i knät och för att ha kört för fort. De uppmanar också hundägare att ha sina djur säkrade och skyddade i bilen, för att inte äventyra vare sig djuret eller ägarens liv. En studie från 2019 som gjorts av Volvo Cars visar att antalet osäkra körbeteenden går upp med 137% om föraren har sin hund lös i bilen. En hundbur i bagaget är betydligt bättre än att ha hunden i knät.
LÄS MER:

 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester