Hittar Corvette i lada – se otroliga förvandlingen

I över 20 år stod en unik Chevrolet Corvette C2 från 1967 racerbil övergiven i en lada efter en bilolycka med ett rådjur. Nu har bilen förvandlats totalt. och den sjuliters V8:an ger 500 hästkrafter på racebränsle. 

Ägaren till den här Corvetten råkade olyckligtvis ut för en olycka med ett rådjur någon gång på 1990-talet. Fronten fick rejäla skador och bilen gick inte att köra. Bilen blev stående i en herrans massa år, ända tills proffsen på Custom Classics Autombiles & Restoration fick tag på den. Bilen var i ett sorgligt skick, men en glasfiberkaross kan i alla fall inte rosta. 
– Den var vit och hade ladudamm över hela bilen, berättar Brian på Custom Classics.

En större räddningsoperation sätts igång och bilen får en ny front. Dessutom byts de bakre skärmarna ut mot bredare eftermarknadsskärmar.  Eftersom bilen har racingbakgrund byggs V8:an på sju liter om med högre kompression och kan nu bara köras på racebränsle. Men vad gör man inte för 500 hästkrafters skull?

Till slut får bilen tillbaka sin sköna gröna Goodwood-fabriksfärg med en vit stingerrand på motorhuven. Pricken är i:et är de omkramade stötfångarna. Även interiören renoveras för att matcha den läckra utsidan. Dessutom får den sidepipes.
– Vi lade också lite extra time på finishen med springorna, säger Brian. Resultatet är inget annat än fantastiskt!

Chevrolet Corvette C2 är idag en av de mest eftertraktade Corvett-modellerna, särskilt av årgång 1967. Värdet idag i USA är genomsnitt omkring 1,7 miljoner kronor enligt Classic.com. Men bilar med L88-motor har sålts för över 30 miljoner kronor. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester