Hittade James Bonds ubåtsbil i container – såldes till Elon Musk för jättesumma

Annons

Här är den otroliga historien om hur James Bonds undervattensbil hittades i en container. 
Containern ropades in på auktion för 100 dollar. Senare såldes sedan till Elon Musk för nästan nio miljoner kr.
– De hade först ingen aning om vad det var för bil och hur värdefull den var, säger Doug Redenius från Ian Fleming Foundation till NBC.

Ett par från Long Island ropade in en övergiven transportcontainer för 100 dollar i New York 1989. Varken köparna eller säljarna hade en aning om vad containern innehöll.

Annons

Dold under en massa gamla filtar hittar de en väldigt konstig sportbil när de öppnat containern. Till en början har de ingen aning om vad de hittat. Men efter ett tag får de veta att det är Lotus Esprit-bilen som användes i James Bond-filmen ”Älskade Spion” från 1977. Just den Lotusen som kan förvandlas till ubåt och köra under vattnet.

– De hade först ingen aning om vad det var för bil och hur värdefull den var, säger Doug Redenius från Ian Fleming Foundation till NBC.

Annons

Bilen hade buckligt tak och en del andra skador och mannen i paret som ägde bilen hade själva tänkt fixa till bilen. Men när de lastade den på en truck och körde i väg den blev de stoppade av trafikanter som fick dem att förstå att det var en James Bond-bil. Därefter hyrde de filmen ”Älskade Spion” på VHS och förstod att deras containerfynd var värdefullt.

Bilen renoverades och 2013 lämnades den in till Sotheby’s för att säljas på auktion. Bilen ropades hem av en hemlig köpare för 997 000 dollar, nästan nio miljoner kronor med dagens valutakurs. Senare avslöjades det att köparen var Teslas Elon Musk. En stor beundrare av James Bond och som hade växt upp med filmen hemma i Sydafrika.

Annons

– Det var fantastiskt att som litet barn i Sydafrika se James Bond i Älskade Spion köra sin Lotus Esprit ut från piren, trycka på en knapp och förvandla den till en ubåt. Jag blev lite besviken när den faktiskt inte kunde förvandlas. Jag ska uppgradera den med en Tesla eldrivlina och försöka förvandla den på riktigt, berättade Musk för Jalopnik. 

Nu sägs James Bond-bilen ha varit Elon Musks främsta inspiration när Tesla tog fram designen på nya Cybertruck.

Annons

Köp din lotus esprit online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *