Hittad övergiven i container – mytomspunnen Porsche värd 40 miljoner kronor

Här kan vi snacka om fynd. Bobby Green gläntade på dörren till en container och hittade en bortglömd Porsche värd omkring 40 miljoner kronor. 
– Århundradets fynd, åtminstone för mig, säger Bobby Green. 

Porsche 550 är känd som bilmodellen som James Dean körde när han dödades i en olycka på en motorväg i Kalifornien. 1955. Endast 90 exemplar av den mytomspunna modellen tillverkades. 

För ett par veckor sedan var bil- och motorcykelentusiasten Bobby Green ute. i en avlägsen by i Orange County i Kalifornien. för att eventuellt köpa några gamla motorcyklar från ett dödsbo. 

Genom en slump råkade. Bobby glänta på dörren till en förvaringscontainer som stod på gården. Där gjorde han sitt livs fynd. Ägaren Les Gunnerson hade nyligen gått bort och lämnat efter sig en större motorcykelsamling. Men den kom att förblekna i förhållande till Porschen som stod i containern. 

Enligt uppgift hade Gunneerson köpt Porsche 550. Spydern 1963 för bara 2000 dollar. I början av 1980-talet renoverade han bilen pietetsfullt, och ställde sedan in den i en containern. Där har den stått fram till nu,i 35 år. 

Det handlar om en unik Porsche 550 Spyder med chassinumret 0069 och med en boxerfyra med matchingnumbre, 0075.  Ursprungligen köptes bilen av Loretta Turnbull som efter att ha använts i racing i mitten på 1950-talet. 

Det exakta värdet på bilen är ännu så länge okänt, men liknande bilar har sålts för så mycket som 40 miljoner kronor på auktion. 

Köp din Porsche online

Senaste nytt