Hedin ger upp striden om bilhandlarjätte

Hedin Mobility Group kastar in handduken och ger upp försöken att köpa brittiska bilhandlarjätten Pendragon. Hedin kommer inte fullfölja uppköpsbudet tillsammans med Penske. 
– Hedin och PAG bekräftar att de inte har för avsikt att lämna ett uppköpserbjudande på Pendragon, uppger bolagen i ett pressmeddelande.

Bilhandlarkungen Anders Hedin har under en längre tid försökt köpa hela den brittiska bilhandlargruppen Pendragaon via sitt bolag Hedin Mobility Group. Affären har varit turbulent med många turer. Men nu ser ansträngningarna ut att ha misslyckats, åtminstone för stunden. 

Pendragon är Storbritannien största bilhandlarkedja med 100-tals bilhallar och offentliggjorde att Hedin bjudit sex miljarder, för resterande aktier tillsammans med amerikanska Penske. Hedin Mobility verkade dock inte nöjda med att Pendragon offentliggjort budet, som de inte ansåg vara bindande. 

Nu kommer ett nytt meddelande om att ”Hedin och Penske inte har för avsikt att lämna något uppköpserbjudande på Pendragon”. Det tycks därför som de gett upp striden om Pendragon. Men med tanke på hur många turer det varit i affären är det långt ifrån säkert. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester