Här stjäl Koenigsegg showen på bilfesten

Herr och fru Koenigsegg stal showen på en av Europas mest anrika bilmässor. Paret fick ordentligt med uppmärksamhet när startade och körde i väg i sin Koenigsegg CC850, utanför det eleganta palatset Villa d’Este, där den exklusiva motorshowen Concorso d’Eleganza hölls under helgen. 

Sedan år 1929 har den vackert belägna lilla orten Cernobbio intill Comosjön, Italien varit hem för en av världens mest exklusiva bilutställningar, nämligen Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Här samlas de allra finaste av veteraner, klassiker, hyperbilar, prototyper och konceptmodeller, och i år var inget undantag. Välkända dyrgripar som 1960 Ferrari GT 250 SWB och 1967 Lamborghini Miura P400 radades upp på det välklippta gräset för alla besökarna att ta del av.

Men den riktiga showen utspelade sig på grusplan utanför hotellets entré, när makarna och arbetsduon Christian och Halldora von Koenigsegg tog plats i sin hyperbil CC850. Folket flockades runt Ängelholmsduon som tagit hyperbilsindustrin till nästa nivå, när deras superbil rullades fram av personalen.

Modellen är en hyllning och en levande tillbakablick till biltillverkarens första produktionsmodell någonsin, CC8S. Bilen vann för inte så länge sedan tidningen Top Gears prestigefyllda pris “Årets teknologi”, för sitt Engage Shift System. Växelsystemet ger föraren all den härliga känsla som en manuell växelspak ger, samtidigt som den ger komfort med deras helautomatiska, nioväxlade Light Speed Transmission. En perfekt sammanfattning av det svenska bilmärkets 30-åriga historia.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester