Här rusar Teslan – kraschar i norsk uteservering

Här rusar en Tesla Model Y taxi över gågatan och kraschar i en uteservering i Norge. Taxiföraren uppger att bilen skenade okontrollerat. Nu begär norsk polis in data från Tesla för att utreda om det var förarfel eller problem med bilen. 

Flera dödsolyckor med skenande Teslabilar har inträffat i Kina. Vid olyckorna har det inte kunnat bekräftas att det varit något fel på bilarna, men av någon anledning tycks förarna trampa ner gaspedalen för länge. Tesla ska nu uppdatera 1,1 miljoner bilar i Kina så att bilen varnar om gaspedalen trampas ner hårt för länge. 

Nu har Norge drabbats av ett liknande fall där en Tesla Model Y taxi rusade fram i en vansinnesfärd på gågatan Torgallmenningen i Bergen. Det var natten mot lördagen som Teslan körde okontrollerat i mycket hög hastighet på gågatan, flög över en trappa och kraschade in i en uteservering, som gästerna lämnat någon timme innan. 

Enligt chauffören, som skadades lindrigt i kraschen, var det ett fel på bilen som orsakade att bilen rusade. Norsk polis utreder fortfarande olyckan och huvudteorierna är att det endera var tekniskt fel eller användarfel, uppger NRK. På tisdagen meddelade polisen att de begärt in data från bilen av Tesla. 

– Hittills har vi förhört vittnen på platsen, säkrat video och förhört taxichauffören. Vi kan inte säga något mer om vad som framkommit hittills utöver att peka på de nämnda hypoteserna, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

Uteserveringen där Teslan kraschade blev totalförstörd, hade det skett någon timme tidigare hade utgången troligtvis blivit mycket tragisk. Nu slutade olyckan med materiella skador, både bilen och uteserveringen totalförstördes, föraren fick föras till sjukhus men var inte svårt skadad. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester