Här öppnar Polestar sitt showroom i Stockholm

Annons

Sugen på att beställa en elbil av Polestar? Då ska du besöka den nya utställningslokalen i Stockholm. Idag är det premiär.
– Polestar Spaces är en viktig del av vår kundupplevelse, och den plats där vi kommer att möta våra kunder fysiskt, kommenterar Martin Ölund, Sverigechef på Polestar.

Idag öppnar Polestar sina så kallade ”Space” i Stockholm. Lokalen ligger på Norrlandsgatan 5, alldeles intill Norrmalmstorg och Kungsträdgården.
Precis som Tesla har Polestar valt att inte sälja sina bilar via bilhandlare. Priserna är fasta och beställningarna görs direkt till Polestar via internet.
Hos Polestar Space ska man kunna träffa experter från Polestar på plats, se bilarna och provköra. De anställda ska vara produktspecialister snarare än säljare, och de får ingen provision.

Annons

Märket planerar att öppna 50 showrooms på centrala platser i storstäder runtom i världen under 2020.
Det finns förstås ett showroom i systerföretaget Volvos hemstad Göteborg (adressen är Kungsportsavenyn 25).
Den som inte bor i närheten av någon av der två svenska utställningslokalerna kan ringa in via videosamtal och be personalen visa bilarna.

– Vi har varit väldigt selektiva i valet av platser och tar även med oss erfarenheter från höstens två lyckade öppningar i Beijing och Oslo. Över 14 000 besökte Polestar Space i Oslo under den första månaden, säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar.

Annons

Service av Polestar kommer att erbjudas av Svensk Volvohandel runt om i Sverige. Vid köp av Polestar 2 ingår tre års originalservice och underhåll, samt hämta-/lämna vid service.
Man tar hjälp av Volvos nätverk av handlare och verkstäder eftersom Polestar-bilarna bygger på samma plattform och delar många komponenter med Volvo.
– Just nu kan vi erbjuda service på 110 platser över hela Sverige, men ambitionen är att alla Volvoverkstäder ska ta emot våra bilar, säger Sverigechefen Martin Ölund.
– Det är viktigt att kunderna inte behöver åka tio mil för att få bilen servad.

Priset för introduktionsmodellen med batteri på 78 kWh är 659 000 kronor.
Polestar 2 är den första bilen i världen som har det nya Androidsystemet med Google-appar för kartor, röststyrning med mera via 11-tumsskärmen mitt i bilen. Om du besöker utställningslokalen kan du sätta dig i någon av bilarna och testa röststyrningen. 
Effekten i motorn är 408 hk och vridmomentet är 660 Nm. Det ska ge bilen en acceleration upp till 100 km/h på 4,7 sekunder.
Och genom att jobba på ett delvis nytt sätt med batterierna får Polestar plats med 324 flatcellsbatterier i 27 olika packar som sedan placerats i bilen där de fått bäst plats. Sedan har ett skyddande skal placerats ovanpå. Karossen gifts sedan ihop med batterichassit, som ett legobygge. Batteriet är på 78 KWh och ger bilen en räckvidd enligt WLTP på 50 mil.

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *