Här kraschar influencern Ferrari värd sju miljoner kronor

Influencern fick provköra en Ferrari SF90 Stradale med 1000 hästkrafter. Det som skulle bli ett häftigt inlägg på Tiktok och Instagram slutade med en pinsam krasch. Superbilen för sju miljoner kronor påstås ha haft ”ett tekniskt problem”. 

Den ukrainske influencern Alex Slobozhenko  med 137 000 följare på Instagram skulle provköra Ferraris nya värsting SF90 Stradale och publicera alltsammans på Instagram, Tiktok och Youtube. Men körningen i Dubai gick inte alls som planerat. Alex gav bilen alldeles för mycket gas och den började vifta på rumpan. 

Bilen snurrade runt och det slutade med en pinsam krasch där bilen brakade in i en betongvall. Ferrarin, värd sju miljoner kronor, fick rejäla skador bland annat på fronten. Enligt Automedia ska influencern sagt att bilen ha drabbats av ett ospecificerat “tekniskt problem”, och inte bero på att han accelererade för hårt och fick sladd.

Ferrari kommer att kunna repareras, men det blev en rejäl buckla i förarens ego. Ferrari SF90 Stradale är ett riktigt fullblod med en V8 med dubbelturbo på 780 hk som tillsammans med laddhybriddrivlina med tre elmotorer ger 1000 hk. Bilen accelererar upp till 100 km/h på endast 2,5 sekunder. Den är till och med snabbare på en racerbanan än legendariska LaFerrari. 

Alex Slobozhenko är en av Ukrainas rikaste personer och en uppmärksammad influenser i landet. 

Till en början tänkte han publicera händelsen i sina sociala medier, men händelsen blev en stor nyhet i ukrainska medier, och då gjorde han snabbt sina social medier-konton privata. 

Kanske hade han tänkt köpa Ferrarin och lägga den till sin övriga bilsamling. Han har redan en Lamborghini Huracan EVO, en Mercedes S63 AMG och en BMW S1000RR motorcykel. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester