Här kör prins Carl Philip ifrån alpinkungarna Svindal och Stenmark

Vilken superdebut för prins Carl Philip i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Prinsen tog hem båda racen på Drivecenter Arena i Fällfors.
– Första racet i bilen och seger direkt. Kul, säger Carl Philip.
 

Efter att ha missat premiären i Anderstorp gjorde prins Carl Philip debut i Porsche Sprint Challenge i Fällfors under helgen. Vädret var allt annat än med bra med tung regn och dålig sikt, men det bekom inte Carl Philip. På näst sista varvet körde prinsen om alpinstjärnans Aksel Lund Svindal och tog segern. Ingemar Stenmark slutade på sjätte plats. 
–  Aksel bromsade på sig lite och då testade jag för att se om jag åtminstone skulle kunna komma upp jämsides, men jag lyckades ta mig förbi, säger prinsen.

Alpinkungarna Ingemar Stenmark och Aksel Lund Svindal fick finna sig i att få stryk av en prins denna gång.

Även i det andra åket, förlåt jag menar racet, gick segern till prinsen som avancerade från tredje till andra plats redan i starten. Redan på andra varvet körde han om William Siverholm och sedan var de andra chanslösa mot prins Carl Philip. Janne Gustavsson kom tvåa och Aksel Lund Svindal trea. Ingemar Stenmark fick nöja sig med elfte plats i detta race. 

Porsche Sprint Challenge körs med fabriksbyggda bilar av typen Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport och alla förare har samma däck från Michelin. Nästa deltävling avgörs på Falkenbergs Motorbana 9-10 juli.

I Porsche Carrera Cup tog Emil Persson sin första seger i det andra racet på lördagen. Regerande mästaren Lukas Sundahl vann det första racet i fradgas kväll. Det andra heatet på lördagen fick ställas in på grund av dimma.