Här köper Michael Jordan världens snabbaste cab

Basketstjärnan Michael Jordan har slagit till på en av världens snabbaste hyperbilar. Här får han leverans av sin Hennessey Venom F5 Roadster. Bilen sägs vara världens snabbaste cabriolet med en toppfart på minst 480 km/h. 

Michael Jordan har redan en tämligen otrolig bilsamling med Bugatti, Ferrari, Aston Martin och en klassisk Porsche 911 Turbo Slantnose. Nu finns även världens snabbaste roadster i samlingen. 

Häromdagen tog basketlegendaren leverans av en världens snabbaste bilar: Hennessey Venom F5. Företagets vd John Hennessey levererade bilen till Jordans privata golfklubb i Florida. F5 Roadster påstås toppa över 480 km/h och har en 6,6-liters V8 med dubbelturbo som ger 1817 hästkrafter. Venom F5 laddades för fartrekord förra året, men det blev aldrig något rekord. 

Venom F5 Roadster tillverkas bara i 30 exemplar, så Michael Jordan ingår i en exklusiv krets. Coupémodellen är ännu mera sällsynt, den tillverkas endast i 24 exemplar. Priset för den öppna Roadstermodellen är 32 miljoner kronor.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester