Här får Polestar ringa i börsklockan på Nasdaq: ”En stolt dag”

Polestars vd Thomas Ingenlath fick ringa i den berömda börsklockan på Nasdaqbörsen i New York. Även ordförande Håkan Samuelsson var på plats. Men dessvärre föll aktien och ligger nu under noteringskursen. 
–  Idag markerar verkligen början på nästa kapitel i berättelsen om Polestar, säger Thomas Ingenlath.

Polestar noterades på Nasdaq i fredags och idag fick bolaget vara med och öppna Nasdaqbörsen och ringa igång börsen. Både Polestars vd Thomas Ingenlath och representanter från Spac-bolaget Gores Guggenheim var på plats. Även Volvo Cars tidigare vd Håkan Samuelsson var på plats. Han är numera styrelseordförande i Polestar. 

Vd Thomas Ingenlath började som designchef på Volvo Cars 2012. Tio år senare är han vd för Polestar som är värt mer än Volvo när det noterats på Nasdaq.

– Det här är en så stolt dag för mig och våra 2000 anställda runt om i världen och att ringa i klockan på Nasdaq är en symbolisk högtid. Idag markerar verkligen början på nästa kapitel i berättelsen om Polestar. Vi har en tydlig vision om vad den historien kommer att vara, och noteringen ger oss plattformen att accelerera och driva på hårdare för en övergång mot mer hållbar mobilitet, säger Ingenlath. 

Thomas Ingenlath höll tal innan börsöppningen.

Polestar kommer inom kort ha lika många modeller som Tesla på marknaden och siktar i år på att sälja 50 000 bilar, 2025 ska försäljningen ha växt till 290 000 bilar. Aktien steg rejält i fredags, men har fallit tillbaka både igår och idag och ligger nu under kursen SPAC-bolaget hade vid sammanslagningen med Polestar.