Här byggs Volvos nya batterifabrik – jackpott för lilla Mariestad

Volvo Group kommer att bygga en ny stor batterifabrik i Sverige.  Mariestadssonen Martin Lundstedt kan ge tidernas present till hembygden. 
– Vi siktar på att göra detta tillsammans med partners och resan börjar nu, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvo Group. 

Volvo satsar stort på helt elektriska lastbilar och maskiner. Nu står det klart att en stor del av batterierna kommer att tillverkas i Sverige. Flera länder och många städer har slagits om fabriken. Men nu är det klart att den ska byggas i Mariestad, där Volvos vd Martin Lundstedt växte upp. 

– Det finns en stark efterfrågan från våra kunder redan idag och år 2030 är det vår ambition att minst 35 % av de produkter vi säljer är elektriska. Denna upptrappning kommer att kräva stora volymer av högpresterande batterier, producerade med fossilfri energi och det är ett logiskt nästa steg för oss att inkludera batteriproduktion i vårt framtida industriella fotavtryck. Vi siktar på att göra detta tillsammans med partners och resan börjar nu, säger Martin Lundstedt.

Efter en stor studie har Volvo har funnit att Mariestad är en idealisk plats, då den ligger nära Volvokoncernens nuvarande huvuddrivlinsanläggning i Skövde. Den kommer att dra nytta av regionens befintliga industri- och logistikinfrastruktur. Volvokoncernens FoU-center och huvudkontor i Göteborg ligger bara två timmar bort.  

Fabriken ska ha nått storskalig serieproduktion 2030, men kommer starta redan innan dess. Battericellerna kommer att utformas specifikt för kommersiella fordon. 

Fabriken är tänkt att anläggas i Korstorp, beläget i den östra delen av Mariestads tätort intill E20.
– Det är helt fantastiskt, inte bara för Mariestad utan för hela Skaraborg och regionen! Det är en historisk satsning som kommer att ske i Mariestad, vilket kommer att trygga framtidens arbetstillfällen, säger Johan Abrahamsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Mariestad.