Här återupplivar BMW sin berömda ”Clownsko”

BMW återupplivar sin omtalade ”Clownsko” –åtminstone som konceptbil. BMW Concept Touring Coupé visades i helgen upp på Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023.

Clownskon var en kupémodell av BMW Z3 M som har blivit kultförklarad på grund av att den påminner om skon på, just det, en clown. Nu återupplivar BMW modellen, åtminstone som konceptbil. 

En kupéversion av Z4 visades upp på Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023. Den tvåsitsiga kupén har även denna gång en viss likhet med en clownsko. Denna gång sägs den ska tillverkas i endast ett exemplar. 

Modellen är extra exklusiv med en läderinteriör från italienska tillverkaren Poltrona Frau en lyxig atmosfär. Bilen rymmer bara två personer, men det finns gott om plats för bagage i den stora skuffen. 

Enligt BMW är bilen inte bara inspirerad av Z3 Coupé, utan påminner om BMW 328 Touring Coupé som vann u Mille Miglia redan 1940. Funktionaliteten hos shooting-brake-konceptet är dessutom en vink till BMW 02-seriens touring-varianter från början av 1970-talet.

BMW Concept Touring Coupé har förstås en rak sexa under huven. BMW pratar om ”raka sexor” i sitt pressmeddelande, vilket får oss att tro att de trots allt planerar serietillverkning. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester