Här är polisens nya superbilar – Volvo XC60 blir polisbil – V90 får 300 hk

Svenska polisen köper 2200 nya Volvobilar.  Volvo XC60 Diesel med 235 hk gör sin entré i polisens flotta. Och polisens nya V90-bilar får hela 300 hk och kommer gå mycket fortare än 180 km/h som gäller för vanliga köpare. 

Sveriges nya polisbil är en Volvo. Efter en omfattande upphandling har polismyndigheten och Volvo Car Sverige signerat ett avtal om 2 200 nya bilar under de kommande åtta åren. Modellerna är Volvo XC60 och V90 och i affären ingår serviceavtal och reparationer genom Svensk Volvohandel.

 –Det är en viktig affär för Volvo Cars samtidigt som den är ett kvitto på våra bilars höga standard och kvaliteten i den helhetslösning vi kan erbjuda, säger Jenny Stark, som är ansvarig för offentliga upphandlingar på Volvo Car Sverige.

De första bilarna kommer beräknas levereras under 2021. Volvomodellerna har valts efter en noggrann teknisk kravställning såväl som en arbetsmiljöutvärdering där 100 poliser bland annat har deltagit i praktiska moment och vars erfarenheter har spelat stor roll i valet av bilar.

 Mycket kraft har också lagts vid att föra in modern teknik i bilarna, som kommer att ha en avancerad teknisk utrustning med exempelvis ett nytt navigeringssystem, radar, 360-graders kamera och ANPR (automatic number plate recognition).

Bilarna som polisen har köpt är Volvo XC60 B5 AWD Diesel, mildhybrid (mindre elmotor) 235 hk. (Står för 75 procent av de upphandlade bilarna).

Volvo V90 B6 AWD Bensin, mildhybrid (mindre elmotor) 300 hk.

Polisens bilar kommer att gå betydligt fortare än de 180 km/h som nu gäller när en vanlig bilköpare köper en nya Volvo. 

Köp din polisbil online

Senaste nytt