Här är nya Sverige-ettan – när privatpersoner köper bil

Här är den nya ettan bland privatköpare i Sverige. 
Volvo dominerar stort bland förmånsbilar, men Kia tar en dubbelseger när det gäller privatbilister. 
Kia Ceed är etta och Niro tvåa. 

Volvo tog storslam på registreringstoppen i Sverige med tre av de fyra mest sålda modellerna i Sverige i juli. Allra mest sålde Volvo V60. Volvo dominerar stort när det gäller förmåns- och företagsbilar som står för mer än hälften av de svenska bilköpen. 

Men när det gäller privatköp var det ett annat märke som dominerade i juli. Kia tog hem både första- och andraplatsen med modellerna Ceed och Niro. 631 Ceed-bilar registrerades och 600 Niro. Mest sålda Volvo blev XC40 på en fjärdeplats. Tidigare har Volkswagen dominerat med Tiguan, men nu kom de först på sjätteplats med den lilla crossovern T-Cross.

– Vi har all anledning att hoppas att den positiva trenden kommer att hålla i sig eftersom vi har en stark efterfrågan inte minst på våra senaste laddhybridversioner av familjekombin Kia Ceed Sportswagon och crossovern Kia XCeed, säger Peter Himmer, VD på Kia Motors Sweden.

Notabelt är också att Fiat Ducato kom på tredjeplats bland privatköpare. Det beror på en rusning efter husbilar i sommar, en stor del av husbilarna som säljs byggs på Ducato-chassin. 

Köp din kia online

Senaste nytt