Hackare slog till mot Volvo – stal dokument om polisbilar

Hackare påstår att de brutit sig in hos Volvo Cars i slutet av december och stulit dokument om bland annat polisbilar. Nu erbjuder de köpare hemliga uppgifter om Volvo Cars. 
– Volvo Cars är medvetna om detta och utreder frågan, uppger Volvos pressavdelning för Carup. 

Volvo Cars kan ha drabbats av en hackningsattack. Enligt Securityweek som var först med nyheten har hackare kommit över data efter en ransomware-attack i slutet av december. Den läckta datan erbjuds nu till försäljning på ett hackerforum. Hackarna visar bland annat upp interna dokument från Volvo gällande polisbilar. 

Hackarna har valt att sälja datan för motsvarande 2500 dollar i kryptovaluta då de inte trodde att Volvo Cars skulle betala lösensumma. Enligt Securityweek ska datan innehålla information om befintliga och framtida fordonsmodeller, databaser, utvecklingssystem och personalinformation.

– Volvo Cars är medvetna om detta och utreder frågan. Baserat på den information som finns tillgänglig i dagsläget ser bolaget för närvarande ingen påverkan på sin affär eller verksamhet, uppger Volvos pressavdelning i ett mejl till Carup. 

Om uppgifterna om intrånget stämmer är det inte första gången Volvo drabbas. I december 2021 uppgav företaget att hackare stulit uppgifter om Volvos forskning och utveckling i datasystem. Hackare har också visat att de kan ta sig in i bilarna hos ett stort antal bilmärken, något Carup berättat om här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester