Gyllenhammar anser att Volvo 240 var snyggare än Volvo XC90

Annons

Förre Volvochefen Pehr G Gyllenhammar, 85, går till attack mot sitt gamla bilmärke. 
Han kör i dag en BMW – och säger att Volvos bilar är fula. Samtidigt ägnar han ett kapiitel i sin nya bok åt att hylla Volvo 240.
– Jag provkörde Volvo XC 90, när den första varianten kom. Men…för det första var den ful. För det andra för grov. För det tredje hade man dålig utsikt när man satt i den. Jag tyckte inte om den – och inte min fru heller, säger han till TT.

Pehr G Gyllenhammar var Volvochef fram till 1993, fortsätter att kritisera sitt gamla företag som i dag är två företag. Trots att Volvo Cars säljer dubbelt så många bilar som när PG lämnade Volvo 1993, och Volvo Lastvagnar säljer tre gånger fler lastbilar anser 85-åringen att det var bättre på hans tid. 

Annons

Nu hävdar den gamle mannen dessutom att Volvos bilar var snyggare på den tiden han var Volvoboss. När PG var chef 1993 hette modellerna 240, 850, 940 och Hollands-Volvon 440. 

– Jag provkörde Volvo XC 90, när den första varianten kom. Men…för det första var den ful. För det andra för grov.

Annons

Inte heller dagens elbilar är bra, enligt Gyllenhammar, 85. I boken Perspektiv som ges ut av förlaget Bazar hyllar han Volvo 240 som en värdeskapande bil. 

– En Tesla har en tredjedel av sin vikt i batteriet. Den har ju två golv, ett för batteriet och ett för passagerarna. Det är egentligen en väldigt klumpig produkt – dyr och klumpig. Och så förlorar företaget pengar hela tiden”, hävdar Gyllenhammar.

Annons

Gyllenhammar har i dag slutat köra bil, men hans unga fru i Kanada kör en BMW. 

Annons

Köp din pehr g gyllenhammar online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *