Grattis elbilsägare, Tesla har just öppnat 25000 nya laddplatser för dig

Planerar du att köpa en annan elbil än Tesla – eller har just fått din nya elbil?
Grattis, du har precis fått tillgång till 25000 nya laddpunkter på 2500 stationer
Tesla öppnar upp sitt världsledande Supercharger-nätverk för alla elbilar. 

Andra elbilar än de som tillverkats av Tesla kommer att kunna använda företagets Supercharger-nätverk redan senare i år, meddelar vd Elon Musk.

För den som äger en elbil är det ett jättelyft. Tesla har 2500 laddstationer med över 25 000 laddare runt om i världen.  I Sverige har Tesla mer än 500 laddpunkter fördelade på 46 stationer.  Nyligen öppnade en station i Umeå, och även Varberg har begåvats med superchargers. Europa finns fler än 600 Supercharger-stationer med över 6000 Superchargers, vilket kommer göra livet enklare för alla elbilsägare som vill åka långt. 

Teslas stationer hör till de allra snabbaste på marknaden och den högeffektiva laddningen går snart att använda i fler elbilar än Teslas egna. Vad kostnaden kommer att bli för icke-Teslabilar är ännu inte känt. Vad Teslaägarna som hittills haft exklusiv tillgång till stationerna tycker om att slåss med andra elbilar återstår också att se. 

Men helt klart är att Elon Musks besked gör att elbilen har blivit ännu mer gångbar på långfärd och att det blir allt svårare att motivera ett köp av en gammaldags bensin- och dieselbil.