Gömda i underjordiska bunkern – ikoniska bilmärkets sista bilar

Lyxbilar, motorer och unika delar för miljontals kronor hittades gömda i en underjordisk bunker.
De övergivna rariteterna visade sig tillhöra den konkursade biltillverkaren Bristol. 
Nu är de sista unika prototyperna efter det ikoniska bilmärket som älskades av världsstjärnorna borta efter att ha sålts ut. 

På sensommaren hittade Urban Explorer-teamet Lost Adventures unika lämningar efter den konkursade biltillverkaren Bristol i ett dolt underjordiskt bunkerliknande garage i London-trakten. 

Fynden i den spöklika underjordiska fabriken handlade om både lyxbilar, delar, skyltar, reklammaterial, prototyper och trämodeller som Bristol hade lämnat. Lämningarna var värda miljoner – och nu har allt sålts vidare på auktion. 

Bilmärket var en gång stoltheten i Bristol, stadens egen biltillverkare som tillverkade lyxfordon för rika och berömda. Nu är allt skingrat för vinden – och inget finns kvar av bilmärket som älskades av världskändisar som Liam Gallagher, Bono, Tina Turner, Richard Branson och designern Paul Smith.

När konkursförvaltaren gått igenom allting så lades det ihop med övriga kvarlåtenskaper från Bristols fabrik, och nu har allting sålts i väg på auktion. I den underjordiska bunkern fanns även flera lyxbilar från bland annat Bentley, men det är oklart vad som hänt med dem. 

Den kanske värdefullaste bilen som sålts vidare är den unika prototypen av Bristol Fighter, superbilen som aldrig blev verklighet. Bilen hade måsvingedörrar och en V10-motor från Dodge Viper. Alla delar finns, men köparen måste själv montera ihop sin Bristol Fighter, men samlarvärdet kan på sikt bli enormt. Bilen har chassinummer 000 och bilen kommer komplett med bakaxel, säten, bensintank och vindrutetorkare och 100-tals andra delar. 

Men 100-tals andra saker var kvarlämnade i den underjordiska bunkern. Det visade sig vara allt från ritningar till unika trämallar till Bristols bilmodeller. En del av de unika verktygen och trämatriserna har nu räddats till ägargrupperna Bristol Owners Club och Bristol Owners ’Heritage Trust som kunde köpa de flesta tack vare en generös donation. En av de spöklika träramarna hade till och med en hälsning inskriven, ”Good-bye Dolly” skriven i vit krita längs ena sidan.  

Vem som köpte den unika Bristol Fighter-prototypen är hemligt, liksom köpesumman. Men en sak är säker: köparen har fått en verkligt historisk bil. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *