George Foreman säljer sina muskel- och superbilar

Tidigare tungviktsmästaren George Foreman går på knock igen – med sin otroliga bilsamling. Boxaren säljer ut sina 52 bilar på auktion. Allt superbilar, lyxbilar och muskelbilar till en Tesla Roadster som Foreman aldrig körde finns i samlingen. 

George Foreman är en av de mest framgångsrika och kända boxarna någonsin. Han blev dubbel världsmästare i tungvikt under den fantastiska karriären Allra mest är kanske ”Rumble in the Jungle” mot den Muhammad Ali 1974 i dåvarande Zaire, där fick han dock bita i gräset. Som 45-åring gjorde han sensationell comeback och blev världsmästare på nytt genom att knocka Michael Moorer med ett enda mäktigt slag i tionde ronden. 

Genom åren har Foreman, som också tjänat en förmögenhet på att marknadsföra grillar, samlat på sig en enorm rejäl bilsamling. Foreman har blivit 74 år gammal, och med ålderns rätt har han bestämt sig för att skiljas från sin bilsamling. Det är en brokig skara fordon säljs nu på auktion via Hagerty Marketplace. Allt från en turnébuss till superbilar som Ferrari, Porsche och Ford GT, lyxbilar och en Tesla Roadster finns i samlingen. Bilarna säljs utan reservationspris, så kanske finns det fynd att göra. 

– Jag har varit en bilsamlare och entusiast större delen av mitt liv, men det är dags för mig att dela mina bilar med andra likasinnade entusiaster.  Att kunna erbjuda dem till den över miljoner Hagerty-publiken är det bästa sättet att säkerställa att de får den uppmärksamhet de förtjänar, säger Foreman.

Bilarna är i toppskick och förvarats på ett bra sätt, men vissa har fått kosmetiska skador av en garagebrand som orsakades av en golfbil i mars 2019. De kommer att säljas löpande på auktionen som stänger mellan 11 december och 21 december.

Den äldsta bilen i samlingen är en Ford Model A Cabriolet A400 från 1931, bland de nyaste är e röd Ford GT från 2005, som bara gått 1300 mil. Det finns också en BMW Z8 som George Foreman ägt sedan den var ny år 2000. Två Ferrari har boxningslegendaren samlat på sig under alla år: En Ferrari 360 Modena från 2002 och en Ferrari Testarossa från 1987. I samlingen finns också en Callaway Corvette som var en av världens snabbaste bilar på 90-talet. Dessutom finns flera andra Corvetter i otroligt skick.

George Foremans Tesla Roadster verkar vara i väldigt bra skick och har bara gått 19 mil, som kontrast finns det också en Hummer H1 att ropa hem från samlingen. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester