Galna testet: Kan en Tesla Model 3 köras upp och ner?

Här är det galna testet som en bil med förbränningsmotor aldrig skulle ha klarat. En Tesla Model 3 får enorma 115-tumshjul och vänds upp-och-ner. 
– Varför kör inte alla på dessa däck? frågar sig Cody Detwiler.

Youtubern WhistlinDiesel, eller Cody Detwiler som han egentligen heter, har gjort sig känd för otroliga stunts med bilar, flygplan, motorcyklar och andra åkdon. Det har gett honom miljontals tittare. 

Det senaste upptåget går ut på att testa om det går att köra en Tesla upp och ner. Tilltaget skulle aldrig ha kunnat göras med en bensin- och dieselbil, det hade tyngdlagen effektivt satt stopp för. Men frågan är om en Tesla lurar tyngdlagen? 

 Det största problemet är förstås att en Tesla precis som äldre tiders bilar har hjulen på undersidan. Men WhistilinDiesel finner en lösning på denna utmaning. De fabriksmonterade lättmetallhjulen byts ut mot enorma diligenshjul. Det tillverkas 115 tum höga smala hjul som monteras på Teslan. Hjulen är så höga att de sticker upp ovanför taket, vilket borde göra så att bilen kan vändas. 

– Att köra en Tesla upp och ner är rent tekniskt genomförbart om vi hade tillräckligt höga hjul. Vi var tvungna att tillverka 115 tums hjul, säger WhistlinDiesel. 

Med hjälp av en grävmäskin flippas bilen över ända. Vi kan avslöja så mycket som att det galna testet med att köra Teslan upp och ner inte förstör bilen, men i slutändan går det inte alls bra för Model 3:an med diligenshjul, det övergripande uppdraget i filmen är att se hur hållbara Tesla-bilar egentligen är. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester