En Lamborghini ser vass ut redan i original. Men modifierad? Då blir den ett riktigt monster.
Även om Revuelto nu står i centrum, fortsätter Murciélago att fånga blickarna, inte minst en modifierad sådan. Det senaste exemplet kommer från den japanska tuningfirman Liberty Walk som tagit hand om superbilen med V12-motor. De har förvandlat Lamborghinin till något helt annat – den påminner mer om ett stridsflygplan som tillhör Nato.
Bilen är klädd i matt grått och prydd med dekaler, bland annat stjärnor i militärstil på dörrarna. Klistermärken på vindrutan och karossen förstärker det aggressiva och råa intrycket. Och även om bilen i det stora hela är grå, en färg som egentligen inte sticker ut, så gör alla uppdateringar att bilen verkligen drar till sig blickar – den ser ut som ett riktigt monster.

Som vanligt för Liberty Walk har Murciélago fått ett komplett widebody-kit. Bakskärmarna har förlängts med synliga fästen, medan frambågarna är smidigt integrerade. En omarbetad motorhuv och stötfångare ger bilen ett skarpt, bestämt ansikte. Sidoskärmar, ett takscoop och en stor bakvinge förstärker det sportiga intrycket, och bak sitter en riktigt rejäl diffuser som får bilen att se ut som en racingbil som är laglig på vägen.
Även luftfjädringen är imponerande. Den kan sänka bilen nästan ända ner till marken. Kanske inte så bra vid farthinder, men riktigt coolt. Och specialhjul med klibbiga prestandadäck fullbordar looken. Uppdaterade strålkastare ger bilen en mer modern känsla, trots den tidiga 2000-tals-designen.

Drivlinan har Liberty Walk låtit vara orörd. Det betyder att bilens 6,2-liters V12-motor med naturlig insugning fortfarande levererar omkring 572 hästkrafter. Kanske har någon annan tunare gjort fler prestandauppgraderingar, men denna bilen ser ändå lika snabb ut stillstående som när den rör sig. Och med sin stridsflygplans-look och låga stance visar den varför även äldre Lamborghinis fortsätter att imponera på bilentusiaster.

Anton Nordgren är en motorintresserad journalist med examen från Umeå Universitet. Han har tidigare arbetat som skribent inom mat och dryck samt som sportjournalist.