Galna limon – för dig med högtflygande planer

Här är det perfekta fordonet för den som vill flyga fram på marken. En Learjet har förvandlats till en gatlegala ”Learmousine”. Nu säljs den unika åttasitsiga bilen på auktion. 

Det tog två år att bygga den unika limousinen som byggdes med flygplanskroppen på en Learjet som utgångspunkt. ”Learmousine” är 12,8 meter lång och har plats för åtta passagerare.  Jetmotorerna är numera utbytta mot en 6,1 liters V8-motor.

Längden och även bredden på 3,5 meter gör flygplanet aningen svårkört på vägarna, men fordonet är gatlegalt, i alla fall i USA. Den som ropar in planet på auktionen får dessutom en pickup med släp att frakta planet med.

Totalt gick det åt 40 000 mantimmar och 11 miljoner kronor för att bygga det unika fordonet. Learmousine är patentsökt och skapades av Exotic Coach Customs i USA. Till och med flygplansdörren och trappan är intakt, vilket skapar en högtflygande känsla i limousinen. Jetmotorgondolerna är kvar, men eftersom motorerna är borta sitter det enorma högtalare på deras plats. De kan spela musik eller jetljud p den enorm volym.

Motorn är en  6,1-liters Chevrolet Vortec V8-motor från en lastbil och ger 400 hästkrafter. Budgivningen för limon börjar på 100 000 dollar, drygt en miljon dollar, vilket måste ses som jettebilligt, då den kostade 11 miljoner att bygga. Auktionen avslutas på söndag, så passa på att lägga ett bud om du inte redan gjort det. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester