Fyra döda i tragedi med tre Porsche-bilar på Autobahn

Fyra personer dödades i en olycka med tre Porsche-bilar inblandade.  Allt började med  att en Porsche körde av vägen – sedan rammade en annan Porsche tre personer som stod utanför bilvraket. Tragedin inträffade på A3 vid Emmerich i Tyskland. 

De tre Porschebilarna tros ha varit på väg till en bilträff när olyckan inträffade på autobahn A3 vid Emmerich nära gränsen till Nederländerna vid 11-tiden på söndagen. Porscharna var registrerade i Nederländerna. Den tragiska olyckan slutade med att alla tre förarna och en passagerare dödades.

Olycksförloppet började med att föraren i en Porsche Cayman GT4 tappade kontrollen över sin bil och körde av vägen. Enligt polisen kan han ha fått vattenplaning. Både den 42-årige föraren och hans 37-åriga passagerare kunde ta sig ur den demolerade bilen. En 39-årig Porscheförare var först på plats och stannade sin Porsche 911 GT3 vid olycksplatsen för att ge första hjälpen. 

Samtidigt som de två inblandade i olyckan står och pratar med den tredje personen som stannat för att hjälpa kommer en tredje Porsche 911 Turbo Cabriolet åkande mot platsen. Den 57-årige föraren tycks inte ha observerat personerna på vägen, alternativt tappar han kontrollen över bilen. Följden blir att han rammar dem med sportbilen. Därefter kraschar Porschen in i sidoräcket på motorvägen. 

De tre personer som stod på vägen dödades omedelbart, den 57-årige föraren i Porsche 911:an som rammade personerna på vägen avled senare på sjukhuset. Det är ännu obekräftat om personerna i de tre bilarna kände varandra. Polisen misstänker inte att det ska ha pågått någon form av kappkörning, de tre bilarna kan ha varit på väg till en bilträff. 

– Det var till en början en singelolycka, som troligen inträffade på grund av det kraftiga regnet och olämplig hastighet, säger en polistalesman till Bild Zeitung