Första testerna: Så bra är Mercedes G-klass elbil

Nu har de första testerna gjorts på nya Mercedes G-klass. Elbilen kommer med samma klassiska utseende och fyra nya elmotorer.
– Stuttgart-företaget har klarat det. Det har till och med objektivt förbättrat formeln på vissa områden, skriver Autocar. 

Mercedes G-klass har funnits i över 45 år och har ständigt hittat nya sätt att förändras på. Denna nya helt eldrivna modell kommer med fyra elmotorer som tillsammans producerar 587 hästkrafter och 1166 Nm. Bilen har en motor vid varje hjul och gör så att bilen klarar 0-100 km/h på smått otroliga 4,7 sekunder med en topphastighet på 180 km/h. 

Batteriet hos Mercedes nya G-klass kommer med 116 kWh och kommer att ladda från 10 till 80 procent på under 32 minuter. Räckvidden är inte dålig den heller då den kommer att ligga runt 47 mil. Vad bilen kommer att kosta är hittills inte offentligt, men många tror att priset hamnar runt 2 miljoner här i Sverige.

Carwow recension Mercedes G-klass

Autocar recension Mercedes G-klass

Autocar är Europas största motortidning och ger den eldrivna Mercedes G-klass fyra av fem stjärnor i betyg. Kritik lyfts fram mot bilen, då den känns trång och relativt dyr för vad den har att erbjuda. Positiva saker som recensenten lyfter fram är hur den känns att köra offroad som beskrivs som “episk”.
– G har vuxit från utilitaristisk, till lyx, till någonstans nu där den sitter mellan retro och väldigt fånig, beroende på hur man specificerar det. Denna elektriska modell passar rätt in, skriver Autocar. 

The Drive recension Mercedes G-klass

The Drive är en amerikansk motortidning som också fått testköra Mercedes nya G-klass. På det stora hela gillar de bilen och hyllar främst dess offroad körning där den verkligen sticker ut. Att Mercedes valt att gå det eldrivna spåret med sin G-klass ser recensenten som något positivt.
– Det kommer säkerligen att glädja eliten från Montauk till Santa Monica med sin självsäkra stil och imponerande lyx – först nu kommer de också att kunna skryta om sina miljövänliga G-klass. Förhoppningsvis kommer några av de till och med våga sig ut förbi trottoaren för att se vad G580 verkligen kan göra. För som det visar sig, vad den verkligen kan göra är ganska mycket, skriver Thedrive. 

Motortrend recension Mercedes G-klass

Motortrend är en 70 år gammal motortidning som skriver om de mesta gällande bilvärlden. När de testade nya G-klass beskriver de den nya eldrivna modellen som den bästa offroad bilen de kört. De beskriver även bilens G-turn som en av de häftigaste bilfunktionerna de fått prova.
– Från förarsätet kan vi med säkerhet säga att G-Turn är den vildaste bilfunktion vi någonsin haft förmånen att prova, skriver Motortrend.

Caranddriver recension Mercedes G-klass

Car And Driver är en amerikansk biltidning som ägnat sig åt biltest sedan 1955. De hyllar denna nya eldrivna modell stort och anser att den verkligen tagit nästa steg.
– Den elektriska G:n lever inte bara upp till dessa förväntningar, den utökar dem.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester