Första Koenigsegg Jesko till köparen – toppar 500 km/h

Nu får de första köparna äntligen sina Koenigsegg Jesko. Koenigsegg visar upp Attack-modellen – den andra bilen som levereras. Köparen kan se fram emot en toppfart på över 500 km/h. 

Koenigsegg Jesko visades upp för första gången på Genèvemässan 2019, och bilen sålde slut tämligen omgående. Men köparna har fått vänta länge på sina bilar. Ursprungligen var planen att leveranserna skulle starta förra året, men den avancerade konstruktionen blev inte helt färdig. 

Men nu är det äntligen dags. För första gången visar Koenigsegg upp en färdig kundbil. Under Fuoriconcorso vid Comosjön i Italien ställde Koenigsegg ut ett exemplar av Koenigsegg Jesko Attack som inom kort går vidare till köparen. Bilen var lackerad i Horizon Blue. Bilen, med chassinummer två, fick finna sig i att stå ute i spöregn, men drog ändå till sig många beundrare. 

Koenigsegg Jesko Attack är banmodellen av Jesko, och har en kaross som ger mer downforce än Jesko Absolut. Allt är gjort för att bilen ska vara så snabb runt banan som möjligt. Bilen har en toppfart på 500 km/h tack vare V8:an med dubbelturbo på 1625 hästkrafter. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester