Första bilderna på Nissan Ariya: ”En cafélounge på ett rymdskepp”

Annons

Nissan lanserar en ny framtidsinspirerad elektrisk suv med riktigt lång räckvidd. 
Nya Ariya går upp till 61 mil på en laddning och får en spännande futuristisk interiör.
– Den är mer besläktad med en elegant cafélounge på ett rymdskepp än en traditionell bilinteriör, säger Nissan. 

Nissan hade tidigare världens mest sålda elbil med sin Leaf, men den titeln har nu Tesla och Elon Musk snott med Model 3. På kuppen blev de världens högst värderade biltillverkare. 

Annons

Men Nissan slår sig inte till ro, utan lanserar nu en ny större elbil vid sidan av Leaf. Nya Nissan Ariya har tidigare visats som konceptbil. Nu visas den färdiga produktionsbilen och den blir nästan lika framtidsinspirerad som konceptet. Ariya blir en suv-liknande skapelse som kan göra livet surt för Tesla Model Y och andra liknande elbilar. 

Nissan Ariya släpps med hela fyra olika elektriska drivlinor. Den enklaste har ett batteri på 65 kWh och en elmotor som ger 215 hk och 300 Nm vridmoment. Enligt Nissan klarar bilen 0-100 km/h på 7,5 sekunder och toppfarten är 160 km/h. Mer intressant är kanske räckvidden på 45 mil. 

Annons

Modellen med 90 kWh batteri har en räckvidd på hela 61 mil, men är något långsammare på grund av vikten. Båda batteristorlekarna går också att få med fyrhjulsdrift och prestandamodellen har hela 389 hk och gör 0-100 km/h på 5,1 sekunder. 

Bilen får en futuristisk exteriör och insidan liknar Tesla Model 3 och Model Y. Nissan beskriver den som ett rymdskepp med cafélounge. Ja, den som vill beställa kaffe måste i så fall in i pekskärmarna, för Nissan har kastat ut alla knappar från instrumenteringen. 

Lanseringen börjar i Japan nästa år, och mot slutet av året ska bilen komma till Europa. 

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *