Först tillverkade Koenigsegg Jeskon – såld till Tyskland

Nu har den först tillverkade Koenigsegg Jesko överlämnats till återförsäljaren. Jesko nummer 1 går till Tyskland och Esser Automotive. 
– En väldigt ren och unik specifikation, helt färsk från produktionslinan, uppger Koenigsegg.

Det har hunnit gå fyra långa år sedan Koenigsegg visade upp Jesko under bilsalongen i Genève 2019. Leveranserna var tänkta att dra igång betydligt tidigare, men av någon anledning har det dragit ut på tiden. Men det har varit väl värt den långa väntan.

Nyligen visade Koenigsegg upp Jesko nummer två vid Comosjön i Italien, och nu har den allra först tillverkade bilen lämnats över till återförsäljaren. Det blev en väldigt och smakfullt specificerad Jesko Attack i en ljust blå kulör. De kan också röra sig om samma bil, då kulören är snarlik på bilderna, medan bilarna har olika fälgar.

Den allra första bilen går till Esser Automotive, Koenigseggs officiella återförsäljare i Tyskland. Den överlämnades efter en ceremoni på fabriken Valhall Park i Ängelholm.
– Vi är oerhört stolta över att kunna leverera den allra första produktionsenheten till vår kund mycket snart.
– Idag har vi haft en stor överlåtelseceremoni på Koenigseggfabriken i Ängelholm och det var fantastiskt att se hur stolta alla är över denna prestation! Den allra första Koenigsegg Jesko som lämnar portarna på Valhall Park markerar en enorm milstolpe för Koenigsegg och vi är oerhört tacksamma över att få dela detta ögonblick med dig.

Inom kort får den första kunden sin bil, och vi hoppas förstås få se den på vägarna istället för att den parkeras i en utställning. Kanske släpps den loss för fullt på autobahn?
– Vår förväntan var enorm när vi reste till Sverige men ordet spänning kan inte ens beskriva våra känslor inför att leverera Koenigsegg Jesko till våra kunder. Vi räknar dagarna fram till leveransdagen, uppger Esser Automotive.

Koenigsegg Jesko Attack är banmodellen av Jesko, och har en kaross som ger mer downforce än toppfartsversionen Jesko Absolut. Allt hos Attack är gjort för att bilen ska vara så snabb runt banan som möjligt. Bilen har en toppfart på 500 km/h tack vare V8:an med dubbelturbo som lämnar 1625 hästkrafter när den körs på E85. Koenigsegg kommer att tillverka 125 exemplar som är slutsålda sedan länge. 

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester