Försökte sälja Cybertruck – får aldrig mer köpa en Tesla

En ägare till en Tesla Cybertruck lade ut sin bil till försäljning för 242 069 dollar, drygt dubbla nypriset. Annonsen var mest på skoj – men Teslas team lyckades spåra upp ägaren som nu blivit svartlistad. Alla hans reservationer är borttagna och han får aldrig mer köpa en Tesla.

Tesla Cybertruck har utlöst rena hysterien i USA och suget efter pickupen är enormt. Tesla har skrivit in i köpekontrakten att ägare som säljer bilen under det första året riskerar att få böter och ekonomiska påföljder. Nu visar det sig att Tesla även svartlistar ägare som lagt ut sina bilar till försäljning. 

Ägare berättar på Cybertruck Owners Club att de fått alla sina reservationer annullerade av Tesla och att de fått ett meddelande om att de aldrig mer kommer att få köpa bilar från Tesla. En ägare annonserade ut sin Cybertruck för 242 069 dollar, vilket är mer än dubbla nypriset, något som fick Tesla att gå i taket. Om bilen säljs har Tesla också rätt att utfärda ett föreläggande för att förhindra att ägarbytet görs, och kräva ett skadestånd på 50 000 dollar. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester