Ford återupplivar Capri – klassikern släpps som elbil

Att ta tillbaka klassiska modellnamn har blivit högsta mode. Nästa modell som kommer tillbaka som elbil är Ford Capri. Den ursprungliga modellen var en braksuccé i början på 1970-talet – kan elbilen bli lika älskad? 

Allt fler bilmärken tar tillbaka sina klassiska modeller som elbilar. Opel kommer att återuppliva Manta och Renault kommer med en elektrisk R5. Volkswagen kommer ryktesvis släppa Golf och Polo som elbilar. Nu avslöjar The Sun att Ford ska återuppliva en av sina mest älskade modeller: Ford Capri. Bilen blev en monsterhit när Ford lanserade den som en fattigmans Porsche i början av 1970-talet. Den levde fram till 1986.

Den återuppståndna Capri ska börja säljas nästa år och kommer att kosta omkring en halv miljon. Precis som nyligen visade Ford Explorer kommer den att bygga på Volkswagens MEB-chassi. Den kommer att få omkring 300 hästkrafter, bakhjulsdrift och fyra runda strålkastare som en hyllning till originalmodellen. 

Ford Capri Turbo var en av de vassaste varianterna av originalmodellen. 2,8-liters V6:an med turbo gav 205 hästkrafter.

Ford har inte bekräftat uppgifterna officiellt, men designchefen Amko Leenarts har tidigare sagt att hans skulle älska att återuppliva modellen. 
– Vi spekulerar inte i framtida produkter men Fords uppdrag är att göra elektriska ikoner, säger en talesperson hos Ford. 

Originalmodellen av Ford Capri lanserades i Europa i början av 1970-talet och sålde otroliga 400 000 exemplar under modellens första två år. Den sålde i totalt 1,9 miljoner exemplar innan den somnade in 1986. Idag är modellen kultförklarad och bland ägarna finns sångaren Harry Styles, 29, och tv-kocken Jamie Oliver.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester