Förbjuder cruising-kvällar i Stockholm: ”Vansinnigt”

Till sommaren förbjuds cruising-kvällar på Sveavägen i Stockholm. Miljöpartiet och den politiska vill stoppa stöket och bullret som raggarbilarna orsakat på Sveavägen. 
– Jag tycker att det är helt vansinnigt. Motorkulturen är så pass stor och viktig i Stockholm att de inte bör plocka bort den från Sveavägen, säger cruisingprofilen Tommy Ledberg. 

Den som hade tänkt köra cruising eller titta på gamla bilar på Sveavägen i Stockholm får tänka om. Till sommaren förbjuds biltrafik på Sveavägen under fyra sommarhelger, sträckan mellan Odengatan och Kungstensgatan stängs av.Miljöpartiet har tröttnat på stöket på gatan. ”Bilförare kör för fort, spelar hög musik och beter sig olämpligt”, uppger partiet i ett pressmeddelande.

– Det här handlar om att göra sommaren i city ännu bättre. Vi vill tillvarata gaturummet och fylla det med sittmöbler, marknadsstånd, foodtrucks, evenemang och lekmöjligheter för barn, säger Lars Strömgren (MP), trafikborgarråd Stockholms stad.

Men alla håller inte med om att Sveavägen bör stängas av. 
– Jag tycker att det är helt vansinnigt. Motorkulturen är så pass stor och viktig i Stockholm att de inte bör plocka bort den från Sveavägen. Vi har kört bil där sedan 1960-talet. Det är bara ett försök av desperata miljöaktivister för att få bort bilar ur stan utan större genomtanke, säger crusingprofilen Tommy Ledberg till Mitt i.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester