Finskt företag gör rostfria stålet till Tesla Cybertruck

Finska stålbolaget Outokumpu kan ha dragit en riktig vinstlott. De får leverera rostfritt stål till nya Tesla Cybertruck, uppger Bloomberg. Nyheten orsakade en galen köprusning i Outukumpus depåbevis i USA. 

Tesla Cybertruck byggs med rostfritt stål istället för traditionell stålplåt. Processen att få til det rostfria stålet sägs ha varit komplicerad under utvecklingen av hur bilen ska produceras. Bilen är flera år försenad. Nu uppger Bloomberg att det finska bolaget Outokumpu får leverera den rostfria plåten till Tesla. Outukompu är Europas största tillverkare av rostfritt stål. De har även fabrik i svenska Avesta, men enligt uppgifterna kommer företaget leverera till Tesla från sin fabrik i Calvert, Alabama. 

Nyheten orsakade en galen rusning efter Outukumpus depåbevis som handlas i USA, de steg hela 49 procent enligt Bloomberg, även om volymerna är låga. Varken Tesla eller Outukumpu har kommenterat uppgifterna om stålleveranser. 

Karossen till Cybertruck har av Elon Musk påståtts vara skottsäker och Tesla har tagit patent på en ny typ av rostfritt stål. Enligt patentet är den nya legeringen ultrahård. Den produktionsklara Tesla Cybertruck väntas visas inom de närmaste veckorna. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester