Fick sin Lamborghini värd 2,7 miljoner konfiskerad av polisen: ”Helt galet”

Han fick sin nya Lamborghini Huracan konfiskerad av dansk polis efter att ha kört 228 km/h. Nu träder mannen fram och talar ut om fortkörningen som kostade honom 2,7 miljoner kronor. 
Jag är besviken och chockad. Jag bröt ihop totalt när de berättade att det kommit en ny lag i Danmark som ger myndigheterna rätt att beslagta bilar under vissa förutsättningar, säger Shakhwan Ameen till VG.no. 

I oktober förra året köpte Shakwan Ameen, 32, en Lamborghini Huracan Performance Spyder i Tyskland. Han bor i Norge och lever på att importera och sälja sportbilar, uppger VG. Men det här gången slutade bilköpet olyckligt. Först konfiskerade danska polisen hans nya Lamborghini, och nu har han dömts till fängelse i 20 dagar, utvisas från Danmark i sex och och mister körkortet i tre år. Han brott var att köra 228 km/h på dansk motorväg. 

Han hävdar dock att det inte alls gick så fort som 228 km/h och har överklagat domen till Högsta domstolen, vilket motsvarar hovrätten i Sverige, uppger VG. 
– Videon från polisbilen som följde efter mig och stoppade mig utanför Hirtshals, visades i rätten. Det visar att jag kört runt 140-150 km/h. Jag är väldigt besviken och chockad. Det är okej att jag blir utvisad, men de har beslagtagit min Lamborghini. Det är helt galet, säger Ameen till VG. 

Polisen hävdar i rätten att de är säkra på att det är Ameens Lamborghini de har mätt och tog en bild på hastighetsmätningen när den dök upp i displayen. Polisen säger att de känt igen bilen på de speciella baklyktorna. 

Ny lag i Danmark

Den nya lagen som ger dansk polis rätt att konfiskera bilar om du kör rattfull med över två promille eller kör över 200 km/h trädde i kraft i mars 2021. Så det gäller att se upp om du trampar på gasen i Danmark. Ameen hoppas nu få tillbaka bilen värd 2,7 miljoner kronor. Hann han bra köra den i några timmar efter köpet i Tyskland. Han och hans advokat hävdar att den danska lagen strider mot mänskliga rättigheter. 

Lamborghini Huracán LP640-4 Perfomante Spyder är en specialmodell med starkare motor och bättre aerodynamik än vanliga Huracán. Bilen har en V10-motor på 640 hästkrafter och en toppfart på 325 km/h. 0-100 km/h går på endast 3,1 sekunder. Bilen känns bland annat igen på banden längst ner på karossen i italienska flaggans färger. Taket kan cabbas ner på 17 sekunder. Ameen hade hoppats kunna sälja bilen för 3,5 miljoner kronor i Norge. 

LÄS MER: 10 högsta fortkörningsböterna någonsin

Köp din Lamborghini online

Senaste nytt