Fiats fräcka nyhet: En extra ”lönndörr” på nya elbilen

TURIN. Fiat visar nu upp en ny praktisk kaross på nya elbilen 500e. 
Bilen får en dold liten bakdörr som gör att barnen lättare kommer åt baksätet. 
Räckvidden blir 32 mil – och över 40 mil i staden. 

Samtidigt som de första testkörningarna av Fiat 500e pågår passar Fiat på att visa en ny karosstil. Den lilla bilen har fått en extra bakdörr för att underlätta insteget till de två platserna i baksätet. Dörren saknar handtag och göms bakom framdörren, så det går nästan säga att det är en lönndörr.

Fiat kallar det en magisk dörr, men det handlar om en extra bakdörr på bilens högra sida som öppnas på samma sätt som vi tidigare sett på BMW i3 och Mazda. Bilen öppnas bakåt efter att framdörren öppnats. Baksätet på nya Fiat 500e är ingen stor historia, så bäst passar bilen för att köra barnen till skola och dagis, och då kan den extra dörren förstås underlätta. 

Fiat har tagit bort B-stolpen, men förstärkt bilen så att krocksäkerheten inte ska påverkas. Dörren ökar vikten med 30 kg, men bilen har samma nätta längd som vanligt. 

Fiat 500e 1+3 kommer med en elmotor på 118 hk och får en WLTP-räckvidd på 32 mil, om modellen med extra dörr även kommer i den billigare instegsversionen med 18 mils räckvidd är inte helt klart. 

Köp din fiat 500e online

Senaste nytt