Ferrarin har stått parkerad på gatan – i 17 år

Här är en lågmilad Ferrari Testarossa till salu för 300 000 kronor. Det enda kruxet är att bilen stått parkerad på en gata i Puerto Rico i 17 år och behöver repareras för en väldigt stor summa.
– Jag var förstås sugen på att köpa den här Ferrarin, men det blir för dyrt med både frakt från Puerto Rico och en omfattande reparation, säger Scott Chivers.
Skulle du våga köpa Testarossan? Se videon med alla detaljer.

Ferrari Testarossa anses vara en av tiderna hetaste supersportbilar och ett exemplar kan kosta mellan en och två miljoner kronor.
Den har blivit en populär samlarbil och räknas till de riktigt åtråvärda modellerna från den italienska tillverkaren, förutsatt att exemplaren är i relativt bra skick.
Den här bilen, som spårades upp i Puerto Rico, är dessvärre i stort behov av reparation.

Ägaren köpte bilen när den var splitterny, men har de senaste 17 åren låtit sin pärla stå ute på gatan. Den starka solen och några rejäla oväder har genom åren satt sina tydliga spår.
Youtube-profilen Ratarossa (vars riktiga namn är Scott Chivers) lyckades spåra upp ägaren och förklarade sig intresserad av att köpa bilen. Ägaren skickade då många bilder på sin bil, som nu visas upp i videon. Scott Chivers går noggrant igenom bilderna för att avgöra om det skulle vara en bra affär att köpa Testarossan för det begärda priset, 300 000 kronor.

– Det finns en del bra nyheter att döma av bilderna: det ser inte ut att finnas rost, och det beror på att en stor del av karossen är aluminium.  
– Men i motorn är det mycket elektronik som är känslig och här skulle det krävas ett omfattande arbete. Och interiören…herregud, den behöver en totalrenovering även om sätena otroligt nog ser ut att vara ganska intakta.

Scott Chivers konstaterar att han troligen skulle köpa Testarossan om den hade stått parkerad i Storbritannien istället.
– Men frakten från Puerto Rico skulle kosta för mycket, säger han. Jag hoppas att någon annan kommer att slå till, för motorn och växellådan fungerar och det är delar som värderas högt på marknaden.

Namnet Testarossa betyder ”röd topp” eller ”röd huv” efter färgen på motorns ventilkåpor. Racerbilen Ferrari Testa Rossa såg dagens ljus någon gång sent under säsongen 1957 och modellen vann både VM för sportvagnar och 24-timmarsloppet på Le Mans 1958.

När nya Testarossa premiärvisades i Paris 1984 hade namnet skrivits ihop.
Modellen slog ner som en bomb med sina jalusier och en toppfart på 290 km/h.
Till 1992 gick Testarossa igenom en rejäl föryngringskur och det långa namnet skrotades – bilen blev 512TR.
1994 utfördes sista modifieringen och bilen fick benämningen 512M.
Tillverkningen lades ner 1996.

För drygt tio år sedan, på den årliga bilauktionen i Ferraris hemstad Maranello, sattes ett nytt rekord för en Ferrari Testarossa.  
En Ferrari 250 Testarossa från 1957 klubbades för 100 miljoner kronor och blev därmed en av de högst värderade bilarna någonsin.

Köp din Ferrari online

Senaste nytt