Ferrari släpper första bilden på nya SUV:en Purosangue

Nu släpper Ferrari den första bilden på sin nya SUV Purosangue. Bilen får en front som påminner om Ferrari Roma och SF90. Bilen tros få en V8 på över 700 hästkrafter.

Porsche var först ut redan i början av 2000-talet med Cayenne. Sedan har alla världens lyx- och sportbilsmärken släppt suv:ar, utom Ferrari. Men till slut blev den kommersiella lockelsen för stor och inom kort har nya Ferrari Purosangue premiär. 

Efter att spionbilder läckt ut så släpper nu Ferrari sin första egna bild på Purosangue. Bilden visar att bilen får ett utseende som påminner mycket om de befintliga modellerna SF90 och Roma, åtminstone i frontpartiet. Den får också dolda dörrhandtag. Namnet Purosangue betyder fullblod, och det är stor ironi, då Purosangue blir det minst renrasiga fullblodet någonsin från Ferrari. 

Bilen tycks i alla fall få relativt låg markfrigång för att vara en suv, för att behålla en del av Ferraris sportighet. Vilka motorer som är aktuella för Purosangue Ferrari har ännu inte släppt vilka motorer som kommer i Purosangue. Vissa uppgifter talar nu om över 700 hästkrafter från V8-versionen, vilket är mer än konkurrenten Lamborghini Urus.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester