Extremt ovanlig Corvette gömd i 45 år – värd miljoner

Här hittas en extremt sällsynt Corvette efter att ha varit borta från vägarna i 45 år. Muskelbilen har en sjuliters V8 på 430 hästkrafter. Bara 17 exemplar gjordes 1969 och värdet är flera miljoner kronor. 

Chevrolet Corvette är knappast en ovanlig modell, ens om bilarna är från 1960-talet. Men det finns specialmodeller av muskelbilen som är rariteter och extremt värdefulla. Under 2023 såldes en Corvette ZL1 för otroliga 33 miljoner kronor. Ytterligare en sällsynt Corvette med stor motor hittades sedan i USA.

Den här gången handlar det om en Corvette L88 från 1969, en modell som bara gjorts i 116 exemplar. Just den här bilen har en automatlåda och den versionen gjordes endast i 17 exemplar. V8-motorn är på hela sju liter och har 430 hästkrafter, lika mycket som i Corvette ZL1. 

– Det är inte många ladugårdar med bilar där ute nuförtiden, än mindre supersällsynta. Tja, vi råkade bara snubbla över en mycket sällsynt och mycket eftertraktad Corvette. Detta är inte bara en 1 av 118 L88 Corvettes från 1969 utan ännu bättre så är den 1 av 17 som någonsin byggts med en automatisk växellåda! Väldigt häftigt tillfälle att få uppleva detta och prata med ägaren till bilen som köpte den 1971. Inte många av dessa coola, sällsynta, ladugårdsfynd kvar där ute, uppger Horsepower Depot som gjorde fyndet.

En Corvette L88 i fint skick är värd över fem miljoner kronor i USA. Just den här bilen har dock stått lämnad åt sitt öde sedan slutet av 1970-talet och behöver en grundlig renovering för att bli värd så mycket. Bilen är delvis isärplockade, men karossen är fortfarande i ganska fint skick. 

Ägaren har haft bilen i 52 år, och gav till slut upp tankarna på renovering. Han kontaktade Horsepower Depot som har spelat in youtubefilmen du kan se här ovan. Den ska nu renoveras till perfekt originalskick och få tillbaka sin gröna lackering.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester