Experterna hyllar Polestar 2: ”En svensk Tesla – fast bättre”

Annons

Äntligen en riktig utmanare till Tesla Model 3. Så låter det bland många bilexperter som fått provköra Polerstar 2.
– Jag kan rekommenderar den här svenska elbilen. Den är kanske inte lika snabb och rolig att köra som en Tesla, men den är snyggare, säger Mat Watson, motorexpert på Carwow.

Det har varit bråda dagar på Polestars marknadsavdelning. Nya Polestar 2 har fraktats ut till en rad olika prominenta biltestare i världen. Coronapandemin har gjort infrastrukturen med att få ut bilar besvärlig, så Polestar har helt enkelt fått köra HEM testbilar till varje motorjournalist.
Men det verkar som om det har varit värt besväret. En tämligen enig motorkår hyllar Sveriges nya elbil.

Annons


Mat Watson har blivit en maktfaktor på Youtube med 4,1 miljoner prenumeranter av sin (och Carwows) bilkanal. Hans röst och åsikter påverkar många konsumenter som står i valet och kvalet av en ny bil.
Mat Watson menar att Polestar 2 är ett kvalitetsbygge – som liknar en Volvo och som är snyggare än en Tesla, både invändigt och utvändigt.
Och Mat Watson vill som många andra testa Googles Androidsystem med många olika röstkommandon.

Här är mer beröm till Polestar 2:

Annons

The Sun (England)
Polestar 2 är en svensk Tesla. Men bättre.
Den är skön och sofistikierad att köra, fulladdad med smart mjukvara och säökerhetslösningar. Om det inte vore för bromsningen skulle du glömma att du rattar en elbil.

The Wired (USA):
Den bästa elbilen på marknaden. Vi har nämligen fått en ny favorit. Ja, Polestar 2 är snabb, men vad som skiljer bilen från de andra är hur sofistikierad den är. Den är skönare att köra än Model 3, enklare (på ett bra sätt) och mycket bättre som stadsbil.

The Telegraph (England):
Mer en hot rod på batteri än en familjebil. Otroligt skön att köra – och vacker att titta på. Det är bara en sak som är ful: grillen ser ut som en billig campingmatta.

Carbuyer.co.uk (England):
Polestar 2 kanske inte kommer att slå Tesla Model 3 i försäljning, men är amerikanarnas största rival hittills. Polestar känns som ett bättre bygge och det finns köpare som kommer älska interiören. En snygg bil helt enkelt.

Sunday Times (England):
En ny stjärna är född. Här finns det bästa av allt, från design till tekonologi. Man får ett riktigt kvalitetspaket.
Bilen kanske inte är en Tesla-dödare, men ett fantastiskt alternativ till Model 3.

Efharer (Tyskland):
Polestar är en Tesla, men utan den extra ”kicken”. Å andra sidan verkar den svenska bilen har bättre finish i detaljerna och förhoppningsvis bättre service.

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *