En av de sista Saabarna någonsin – nu säljs ikonen på rea

Nu säljs en av de allra sista Saabarna någonsin – dessutom på rea. Bara 420 Saab 9-3 Aero byggdes under 2014 av News. Bilarna byggdes av överblivna delar. 
– Ett unikt tillfälle att köpa en del av sista kapitlet av en svensk bilikon, uppger Kvdbil.

I veckan blev Saabs konkurs äntligen helt klar efter 11 år. Knappt 900 av de gamla anställda fick dela på 17,7 miljoner kronor, pengar de haft innestående sedan konkursen i december 2011. 

Men de allra sista bilarna från fabriken i Stallbacka utanför Trollhättan byggdes faktiskt 2013-2014 av den nya ägaren Nevs. Med hjälp av överblivna delar kunde 420 stycken Saab 9-3 Aero lämna fabriken. 

Bilarna byggdes av överblivna delar.
Framstolarna kommer från Volvo XC90.

Alla bilarna var likadana Saab 9-3Aero Turbo4 i sedanutförande. Bilarna fanns bara i två färger, svart eller silvermetallic. Kunderna kunde välja mellan sexväxlad manuell eller automatlåda.

De sista Saabarna hade en del unika detaljer som inte fanns på tidigare bilar. Stolarna kom från Volvo XC90 och bilarna hade bättre ljudisolering än gamla 9-3. Dessutom hade dimljusen LED-lampor. Idag är bilarna eftertraktade bland samlare – men fortfarande överkomliga. 

Bilen ser ut att vara i väldigt bra skick.

Nu finns chansen att komma över en av de allra sista Saabarna, dessutom på rea. Kvdbil säljer ut en Saab 9-3 Aero Sedan Turbo4 från 1994. Dessutom på rea, bilen är prissänkt med 21 000 kronor. Det verkar vara ett väldigt fint exemplar som bara gått 6305 mil. För fastpriset 234 900 kronor får köparen en historisk bil. 

– En Saab 9-3 Aero av den lite ovanligare sorten då det är 1 av 420 bilar som byggdes i Trollhättan 2014, så detta är ett unikt tillfälle att köpa en del av sista kapitlet av en svensk bilikon, uppger Kvdbil. 

Den aktuella Saaben har sexväxlad manuell låda och stolar från Volvo XC90 med vit skinnklädsel med svarta inlägg. När bilen var ny kostade den 279 000 kronor. Med tanke på vilken takt det nu skrotas ut Saabar talar allt för att detta är en inflationssäker investering som kommer att öka i värde. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester