Elon Musk: Så delar jag tiden mellan Tesla, Twitter och Space X

Nu berättar Elon Musk om sitt extremt splittrade liv som delas mellan Tesla, Twitter och Space X. 
– Mina dagar är väldigt långa och komplicerade som du kanske föreställer dig. Byte av sammanhang är ganska smärtsamt, säger Musk i en intervju med Wall Street Journal. 

Under tisdagen intervjuades Teslas, Twitters och Space X vd Elon Musk av Wall Street Journals CEO Council Summit. En stor del av intervjun handlade om Musks extremt splittrade liv. Och som man kan föreställa sig är det inte lätt att leda tre stora företag. 
– Mina dagar är väldigt långa och komplicerade som du kanske föreställer dig .Och det finns en hel del kontextbyte. Byte av sammanhang är ganska smärtsamt, säger Elon Musk. 

Han har utsett en ny vd för Twitter, men Linda Yaccarino har inte tillträtt ännu. Schemat är ändå så komplext att hans assistent inte kan lägga det. För att klara det extrema schemat försöker Elon Musk att dela upp tiden och jobba en dag i tiden för varje företag, men det är inte alltid möjligt.  

Elon Musks liv har varit relativt rörigt sedan han tog över Twitter i oktober förra året. Foto: Twitter

– Den här tisdagen var “en Tesla-dag”, men kan hamna på Twitter sent i kväll, och sedan skulle imorgon också vara delvis en Tesla-dag, hälften Twitter och sedan torsdag skulle vara typ en halv SpaceX, hälften -Tesla-dagen, säger Musk. 

Många har kritiserat Elon Musk för att Tesla har blivit lidande av det splittrade upplägget. Världens mest värdefulla bilföretag skulle må bra av en heltids-vd som kan fokusera, menar kritikerna. Men Elon Musk menar att han trots det klarar av sina prioriteringar. Han påstår att han han oftast arbetar de flesta timmar på dygnet och avslutar arbetsdagen kl två på natten. 

Om något skulle hända Elon Musk finns det en krisplan vem som träder inte i ett ”värsta scenario”. Men några tydliga efterträdare finns inte utsedda.
– Succession är ett av de tuffaste, urgamla problemen. Det har plågat länder, kungar, premiärministrar och presidenter och vd:ar sedan historiens gryning, säger Musk. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester